Arkivbild. Robert Hunter på en gala i New York 2015. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/TT

Grateful deads låtskrivare Robert Hunter är död

Uppdaterad
Publicerad

Låtskrivaren bakom många av Grateful deads låtar, Robert Hunter, har avlidit. I ett uttalande skriver hans familj att han dog hemma i sin säng, omgiven av kärlek.

Robert Hunter låg bakom låtar som Truckin', Uncle John's band, Box of rain och Ripple. Fastän han kunde spela flera instrument som till exempel gitarr, fiol, cello och trumpet, uppträdde han dock aldrig med rockbandet på scen. 

– Jag gjorde mitt val. Jag testade det där och det funkade inte för mig, sa Hunter år 2015 skriver The Guardian.

Robert Hunter var god vän med Grateful deads sångare och frontfigur Jerry Garcia, som dog 1995.

Utöver Grateful dead samarbetade Hunter även med Bob Dylan, Elvis Costello, Bruce Hornsby och Jim Lauderdale under sin musikkarriär.

Dog i sitt hem

Hunter dog under måndagskvällen och dödsorsaken har ännu inte meddelats. Men i ett uttalande skriver Hunters familj att han dog fridfullt hemma i sin säng, omgiven av kärlek. Hans fru Maureen var vid hans sida och höll hans hand.

”I denna tid av sorg, så kan vi hylla honom på det sätt som vi kan, genom att vara tillsammans och lyssna på musiken. Låt låtarna fylla luften”, står det vidare i uttalandet.

Robert Hunter blev 78 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.