Gustaf Kjellvander är död

Uppdaterad
Publicerad

Musikern, sångaren och kompositören Gustaf Kjellvander avled oväntat i sömnen natten mellan lördag och söndag.

Gustaf Kjellvander blev bara 31 år. Men trots sin ringa ålder har han hunnit med att lämna ett stort bidrag till den svenska musik- och kulturscenen. Mest känd är han för sin roll som frontfigur i bandet ”The Fine Art Showcase” som sedan sin start 2004 gjort otaliga konserter både i Sverige och utomlands.

Gustaf Kjellvander bodde under sina barndomsår i Seattle, USA med sin familj, något som på många olika sätt kommit att prägla hans senare konstnärliga gärning. Som 15-åring startade Gustaf sitt första band ”Sideshow Bob”. Kring sekelskiftet spelade han in ett album, Songs of Soil, tillsammans med sin bror, musikern Christian Kjellvander.

– Gustaf var en otroligt vital människa. Man föds med en viss vikt och livet går ut på att sprida denna vikt omkring sig, för att slutligen lätta mot det oundvikliga. De han berörde blev på något vis bättre människor. Han gav och gav i rask takt och spred så mycket värme att jag inte vet hur vi ska klara oss utan den, säger Christian Kjellvander till Sydnytt.

2007 tilldelades Gustaf Kjellvander Malmö stads kulturpris för konstnärlig utveckling.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.