Svenskarnas James Bond-favorit är Sean Connery. På andra plats kommer Roger Moore och tredje plats Daniel Craig. Foto: TT

Han är den bäste James Bond

Uppdaterad
Publicerad

Sean Connery är den skådespelare som svenskarna tycker har gestaltat rollfiguren James Bond bäst. Det visar en undersökning från Yougov.

Connery var den första att ta sig an Bond och debuterade i Agent 007 med rätt att döda från 1962. Därefter har skådespelaren synts i Goldfinger, Diamantfeber och Never say never again. Allra mest populär är Sean Connery bland personer över 60 år.

På andra plats i undersökningen kommer Roger Moore. Den brittiske skådespelaren har porträtterat agenten i Leva och låta dö och Mannen med den gyllene pistolen. I den sistnämnda spelade han mot Britt Ekland.

Den nuvarande James Bond, Daniel Craig, är svenskarnas tredje favorit. Craigs femte och förmodligen sista Bond-film väntas ha premiär i november 2019. Tidigare har han synts i Casino Royale och Skyfall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.