Michael Cavanagh blir ny konstnärlig chef för opera på Kungliga Operan i Stockholm. Foto: Anita Watkins

Han blir ny chef på Kungliga Operan

Uppdaterad
Publicerad

Michael Cavanagh blir ny konstnärlig chef för opera på Kungliga Operan i Stockholm. Han efterträder Birgitta Svendén som kvarstår som vd till 2022.

”Från första stund har jag älskat att jobba i Kungliga Operans vackra och historiska operahus där jag haft många underbara upplevelser med solister, kör, orkester, team, övriga medarbetare och publik. De är verkligen enastående i världen”, säger Michael Cavanagh i ett pressmeddelande.

Michael Cavanagh, som kommer från Kanada, är verksam som regissör, dramaturg och librettist. Han har gjort 150 produktioner vid över 30 operahus i Kanada, USA och Europa. På Kungliga Operan har han regisserat ”Nixon in China” och ”Aida”. Michael Cavanagh tillträder som operachef efter sommaren 2021 och har ett femårigt förordnande.

När Michael Cavanagh tillträder har Birgitta Svendén varit operachef på Kungliga Operan i tolv år, sedan 2009. Hennes förordnande som vd är förlängt till 2022 och hon gör planeringen för säsongerna 2021 och 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.