Chris Evans tar över Top Gear. Här syns han tillsammans med soulsångerskan Joss Stone. Foto: Wikimedia Commons

Han ersätter Clarkson i Top Gear

Uppdaterad
Publicerad

Radioprofilen Chris Evans tar över som programledare för det populära tv– programmet Top Gear.

Det har spekulerats friskt om vem som ska ta över som programledare efter att Jeremy Clarkson tidigare i år fick sparken efter att ha hamnat i slagsmål med en av programmets producenter. Nu meddelar BBC att den välkände radio– och tv–programledaren Chris Evans ersätter Clarkson.

Evans säger i en kommentar till BBC att han är överlycklig att få leda ett av sina absoluta favoritprogram.

Medier

– Jag är nöjd med att Chris kommer att leda programmet de kommande säsongerna, säger Kim Shillinghaw, kanalchef på BBC 2 och BBC 4.

Beskrivs som bilgalen

49–årige Evans har en lång karriär som programledare och radiopratare och han är också en av Storbritanniens rikaste underhållare. År 2000 sålde han sitt produktionsbolag och blev ekonomiskt oberoende. Han är också en stor bilentusiast och för pengarna han tjänade när han sålde sitt bolag har han köpt flera exklusiva sportbilar.

Det är dock oklart om Evans får några kollegor på sitt nya jobb. Jeremy Clarksons programledarkollegor James May och Richard Hammond har tidigare meddelat att de inte kommer att jobba med Top Gear utan Clarkson.

Enligt BBC kommer Evans att leda Top Gear de kommande tre säsongerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet