Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hanif Bali (M) och Jan Emanuel Johansson (S) värvas till Bulletin för att göra program om bilar och motorsport. Foto: TT

Hanif Bali värvas till Bulletin: ”Vi ska recensera bilar”

Uppdaterad
Publicerad

Efter många avhopp från tongivande medarbetare värvar den krisdrabbade nyhetssajten Bulletin tre nya profiler: riksdagsledamoten Hanif Bali (M), Jan Emanuel Johansson (S) och Alexander Bard, rapporterar Expressen.

– Man tänkte väl att jag ska skriva långa, tradiga ledartexter, säger Hanif Bali till Kulturnyheterna.

Efter flera tunga avhopp och interna bråk satsar Bulletin på att värva profiler som kan väcka nytt liv i den omdebatterade nyhetssajten. Det är den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali, artisten och debattören Alexander Bard och den tidigare socialdemokratiske riksdagsledamoten Jan Emanuel Johansson som får uppgiften.

Samtidigt blir prästen och författaren Annika Borg ny politisk chefredaktör.

“I samband med att vi nu lanserar vår betalvägg är vi väldigt stolta och glada att kunna välkomna några av de absolut största profilerna i Sverige till Bulletins team”, skriver de på Facebook i samband med nyheten.

Bali: ”Ska göra motorprogram”

Hanif Bali är känd som en av Moderaternas mest högljudda debattörer och har en stor följarskara på sociala medier. Men det är inte i första hand samhällsdebatt han ska ägna sig åt på Bulletin.

– Man tänkte väl att jag ska skriva långa, tradiga ledartexter, men jag och Jan Emanuel Johansson ska göra ett motorprogram där vi recenserar bilar och gräver ner oss i motorkulturen, säger Hanif Bali till Kulturnyheterna.

Han – en moderat som gillar lite simplare ”papparacers”. Jan Emanuel Johansson – socialdemokrat som gillar lyxiga bilar. Hanif Bali tror att kombinationen kan göra programmet extra kul.

Vad gäller de interna konflikterna på Bulletin menar Hanif Bali att han sympatiserar både med ägarna och nättidningens medarbetare.

– Jag har vänner på båda sidor om den här konflikten. Jag tror att samtliga parter var ganska oerfarna i sina roller och jag hoppas att alla hittar ett normalläge och en roll där de är tillbaka ute i offentligheten, för alla de rösterna behövs, säger han.

Intern kris

I februari uppdagades det att sajten Bulletin plagierat ett tjugotal artiklar, sedan blossade en konflikt upp mellan bolagsstyrelsen och delar av redaktionen. Redaktionsmedlemmar har bland annat riktat kritik mot styrelsen som de menar har försökt påverka Bulletins journalistiska innehåll.

I slutet av mars meddelade sex tunga skribenter att de lämnar tidningen, däribland tillförordnade chefredaktören Ivar Arpi och den politiska chefredaktören Alice Teodorescu Måwe.

I början av april fick Bulletin en ny, tillfällig chefredaktör – Andrew Rosenthal, tidigare redaktör för The New York Times ledarsida, som har fått i uppdrag att på tillförordnad basis göra Bulletin till en fungerande nyhetsorganisation.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer