Ett år senare – här är mellobebisen som gjorde debut i mammas mage

Uppdaterad
Publicerad

Alvaro Estrellas sambo Victoria Pérez dansade höggravid på mello-scenen förra året. Nu, ett år senare, är nio månaders-bebisen Daniel något av en stjärna på artisthotellet.

– Han är ett litet mello-barn, säger Alvaro Estrella.

Gravidmagen som växte under mello-turnén var en snackis under fjolårets mello-turné. Och Méndez fick se sig slagen – det var hans vapendragare Alvaro Estrella och gravida sambon Victoria som fick tidningsrubrikerna.

När SVT Nyheter träffar paret ett år senare har det med sig lilla Daniel. Han har fått göra ett besök på artisthotellet innan han ska åka till mormor och morfar inför att föräldrarna återigen ska stå på scenen på lördagen. Och här är grabben redan en stjärna. Artistkollegerna kan inte slita blicken från den lilla.

Men med handen på hjärtat, hur var det att dansa höggravid i finalen?

– För min del kändes det bra. Det är klart att det var tungt, det var några kilo extra. Men jag tyckte att det fungerade bra. Jag vet inte om det är för att jag har dansat så länge, säger Victoria Pérez.

”Skön landning efter melloresan”

Helt lugnt var det ändå inte i magen. Den lilla krabbaten visade sig redan då ha smak för musik – och kanske kan det bli en mello-expert av honom om inte annat. För baserat på sparkarna i magen så var det, utöver pappas låt, vinnarna The Mamas som pojken gick loss mest till föra året.

Sedan dess har de dansat sig igenom en corona-karantän tillsammans, som pappa Alvaro Estrella beskriver det.

– Det var skönt efter en fullsatt final att landa med att han föds. Det var en skön landning och punkt på den melloresan. Nu börjar ett helt annat kapitel. Och det började på bästa sätt med lillen här, säger han.

Dedikerar låten till Daniel

När Alvaro Estrella och Victoria Pérez ställer sig på melloscenen på lördagskvällen så är det inga extrakilon att tänka på. Lilla Daniel är nu, ett år senare, dessutom för ung för att vara med på scenen enligt Melodifestivalens regler. Däremot är han med i låtpresentationen där låten dedikeras till just honom.

Men det kräver en del planering att vara mello-artister och samtidigt nybliven småbarnsfamilj. Utöver att dansa bakom Alvaro så är Victoria Pérez koreograf och ska bland annat koreografera en av mellanakterna.

Vad säger ni till dem som känner att de har så hektiska jobb att de inte hinner med barn?

– Jag var en av dem som tänkte så förut. Att man har så mycket jobb och hur ska det fungera. Men så fort jag blev gravid så insåg jag att man löser det. Det är lite mera jobb och lite mera planering, men man löser det, säger Victoria Pérez.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.