Regissör Hannes Holm med skådespelarna Jennie Silfverhjelm, Jonas Karlsson och Simon Larsson. Foto: SF Studios

Här är skådespelarna i nya filmen om Karl-Bertil Jonsson

Uppdaterad
Publicerad

Den klassiska tecknade julsagan ska bli spelfilm. Nu är det klart vilka skådespelare som ska spela Karl-Bertil och hans pappa, varhusdirektören Tyko Jonsson.

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton har visats varje jul i SVT sedan 1975. Den tecknade filmen regisserades av Per Åhlin och bygger på Tage Danielssons berättelse med samma namn.

Nu arbetas det på en ny filmatisering i regi av Hannes Holm. I dag blev det känt vilka skådespelare som ingår i ensemblen.

Simon Larsson gör rollen som Karl-Bertil.

”I julas pratade vi i familjen om att jag såg ut precis som Karl-Bertil. Tänk, sade vi, om dom skulle sätta upp Karl-Bertil Jonsson någonstans. När vi sedan såg att det skulle bli en film och att de behövde skådespelare gick jag igång stenhårt och sökte direkt”, säger han i ett pressmeddelande.

Jonas Karlsson och Peter Dalle

Jonas Karlsson spelar den glöggfryntlige fadern Tyko, Jennie Silfverhjelm spelar mamma Marianne och Sonja Holm gör den fattiga flickan Vera.

De många rollerna som fattiga trashankar och rika knösar spelas av kända namn som Vanna Rosenberg, Filip Berg, Ingela Olsson, Claes Månsson, Gunilla Röör, Adam Pålsson, Peter Dalle.

Regissören Hannes Holm är nöjd och belåten med rollbesättningen.

”Mitt arbete kommer huvudsakligen bestå i att luta mig tillbaka i registolen och njuta”, säger han i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.