Se när Palmemordet återskapas av filmteamet. Rollen som Skandiamannen spelas av Robert Gustafsson. Foto: Daniel Larsson (privat)

Här återskapas Palmemordet – se bilderna från inspelningen

Uppdaterad
Publicerad

Inspelningen av Netflix-serien ”Den osannolike mördaren” är igång. Nyfikna förbipasserande på Sveavägen i Stockholm har de senaste dagarna kunnat följa arbetet med att återskapa Palmemordet.

Serien har premiär våren 2021 och bygger på Thomas Petterssons bok ”Den osannolike mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme”.

Robert Gustafsson spelar rollen som Stig Engström som i juni 2020 pekades ut som Olof Palmes mördare av åklagare Krister Petersson. Det blev ingen rättegång och förundersökningen lades ner eftersom Engström var avliden.

Vädjar om att släcka julbelysning

Produktionsbolaget FLX har i veckan spärrat av platsen där Olof Palme blev mördad, vid hörnet Sveavägen/Tunnelgatan i Stockholm, för att spela in scenerna från mordnatten.

FLX har byggt upp skyltfönsterna omkring platsen i tidstypisk miljö och skickat ut ett brev till de boende i området där man vädjar om att släcka julbelysning som kan störa inspelningen, skriver Expressen.

Vi är måna om att kunna uppnå autenticitet i bilderna och målet är att återskapa 1986 så gott det går med dagens gatubild. Mörka bakgrunder utan ljuskällor ger oss en större möjlighet att ta de där viktiga stegen tillbaka till ett svunnet 80-tal”, skriver man i brevet som tidningen tagit del av.

Se klipp från inspelningen ovan.

Kulturnyheterna söker FLX.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer