Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Bono hedra dödsoffren på Supernovafestivalen i Israel under en konsert i Las Vegas. Foto: U2/TT

Här hedrar U2 dödsoffer på israeliskt rejv

Publicerad

Under en konsert i Las Vegas ändrade U2 texten i låten ”Pride” (”In the name of love”) för att hedra dödsoffren efter Hamas attentat mot en fredlig musikfestival i öknen.

Terrorstämplade Hamas attack mot helgens Supernovafestival i Israel har beskrivits som en massaker och 260 personer uppges ha dödats.

När Bono introducerade ”Pride” under spelningen på Sphere i Las Vegas bad han publiken sjunga med för ”våra bröder och systrar – för dem som själva sjöng på Supernova Sukkot-festivalen i Israel”.

– I ljuset av vad som händer i Israel och på Gaza verkar en låt om ickevåld lite löjlig, till och med skrattretande, men våra böner har alltid varit för fred och ickevåld, säger sångaren Bono i ett videoklipp från spelningen.

Låtens text syftar på Martin Luther King och medborgarrättsrörelsen men i Las Vegas ändrades just den versen till: “Early morning, October 7, the sun is rising in the desert sky. Stars of David, they took your life but they could not take your pride.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.