Foto: ITV/ TT

Här lämnar Piers Morgan morgonsoffan – kritiserade Meghan Markle

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiska journalisten och mediepersonligheten Piers Morgan har hoppat av sitt jobb som ankare för ITV:s morgonprogram ”Good morning Britain”.

Avhoppet kommer efter hård kritik mot Morgan efter den amerikanska tv-intervjun med Meghan Markle och prins Harry.

I måndags, morgonen efter att intervjun sänts, gick Morgan till angrepp på de båda ex-kungligheterna. Han sade bland mycket annat att han inte trodde på Markles ord om självmordstankar.

– Jag är ledsen, men jag tror inte på ett enda ord hon sade. Jag skulle inte tro på henne om hon så läste upp vädret, sade han i rutan.

Stormade ut ur studion

Ett dygn och över 41 000 anmälningar till brittiska tv-tillsynsmyndigheten Ofcom senare försökte Morgan, som i många år gått hårt åt Markle, att förklara sig men fick då svar på tal av programmets väderpresentatör Alex Beresford. Han försvarade paret och kallade sin kollegas beteende patetiskt.

Piers Morgan stormade ut ur direktsändningen för att inte komma tillbaka på en bra stund. Några timmar senare meddelade ITV kort:

”Efter samtal med ITV har Piers Morgan beslutat att det här är rätt tid att lämna 'Good morning Britain'. ITV har accepterat hans beslut och har inget mer att tillägga.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.