Lena Headey som Cersei Lannister i Game of Thrones. Foto: TT

Game of thrones rasar mot Trumps tweet om Iran-sanktioner

Uppdaterad
Publicerad

När Donald Trump under fredagen skulle gå ut med de nya sanktionerna mot Iran gjorde han det med ett plagiat på HBO-serien ”Game of thrones”. Nu reagerar tv-bolaget och flera skådespelare från serien.

Ett inlägg på Twitter av den amerikanske presidenten Donald Trump har väckt ont blod i sociala medier, skriver Huffington Post.

Inlägget innehåller en bild på Trump själv med texten ”Sanctions are coming”, sanktioner kommer. Det handlar om de nya sanktionerna mot Iran. Samtidigt är bilden utgjord som en tydlig referens till den kända repliken ”Winter is coming” från HBO-serien ”Game of thrones”.

”Kände inte till detta”

Men varken HBO eller skådespelarna i serien verkar vara särskilt förtjusta över inlägget.

“Vi kände inte till detta meddelande och skulle föredra om vårt varumärke inte stjäls och används för politiska ändamål”, skriver HBO i ett uttalande.

Två av seriens stjärnor, Sophie Turner och Maisie Williams, har också reagerat på tweeten. Turner har skrivit ”Ew” under bilden och Williams har tweetat ”Inte i dag” i ett eget inlägg, vilket också är ett klassiskt citat ur serien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.