Volodymyr Ostapchuk, Oleksandr Skichko och Timur Miroshnychenko Foto: www.eurovision.tv/UA:PBC

Helmanlig trio leder Eurovision

Trion som ska leda Eurovision i Ukraina har presenterats. Det blir för första gången i tävlingens historia en helmanlig uppsättning konferencierer för evenemanget som i år går för 62:a gången i ordningen

Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk och Timur Miroshnychenko är namnen på de tre programledarna som fått uppdraget att leda Eurovision i Kiev i början av maj.

Efter en urvalsprocess i flera steg där aspiranterna bland annat fick demonstrera sina kunskapsnivåer i engelska, självförtroende – och humor – föll alltså valet på tre välkända ansikten i det ukrainska TV-bruset, uppger Eurovisons officiella hemsida.

”Bidra med stort nöje”

Oleksandr Skichko och Volodymyr Ostapchuk kommer under sändning leda tävlingen från scenen, presentera artister, mellanakter och resultat. Medan den i Eurovison-sammanhang redan rutinerade Timur Miroshnychenko blir förste man att snacka med artisterna från Green Room.

”Vi är glada över att ha dessa tre som värdar för årets tävling. Det blir första gången i Eurovisions 62-åriga historia som tävlingen kommer ledas av tre manliga konferencierer, och Oleksandr, Volodymyr, och Timur, har visat prov på att kunna kombinera humor, improvisation och professionalism. Jag är säker på att de kommer bidra med stort nöje för tittarna i maj“, säger Eurovisonchefen Jon Ola Sand i ett pressmeddelande.

Enbart män var inte planen

Att valet just föll på tre män kommenterar tävlingens producent Stuart Barlow i pressmeddelandet vara på grund av att killarna passade så bra ihop med varandra – och att det aldrig gjorts förut.

”Vi letade ursprungligen inte efter just tre unga män. Men efter att ha blivit så imponerade av dem under urvalsprocesserna började vi utveckla tanken på att låta dessa tre arbeta tillsammans. De har väldigt fin kemi och det är bra eftersom det här aldrig tidigare gjorts i Eurovision”, säger Stuart Barlow.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer