Adam Tensta, Silvana Iman och Erik Lundin ingår alla i musikkollektivet RMH. Foto: TT Bild

Hip hop-kollektivet RMH lägger ner

Uppdaterad
Publicerad

De har stått bakom några av de senaste årens mest hyllade svenska artister: Erik Lundin, Silvana Imam och Adam Tensta. Nu annonserar musikkollektivet RMH att man lägger ner.

Respect My Hustle, RMH, har de senaste tio åren fungerat som musikkollektiv och managementbolag för betydande delar av den svenska hip hop-scenen.

Flera RMH-knutna artister har skördat stora framgångar de senaste åren; kammat hem en rad tunga priser och haft stort inflytande på det inhemska musiklivet.

”It's over for now”

Men nu bekräftar bolagets chef Babak Azarmi att gruppen lägger ner.

– Vi har valt att lägga ner organisationen och namnet, allt som förknippas med RMH. Det enda som finns kvar är människorna som var med, säger han.

Under en bild på instagram skriver RMH ”Merci for respectin our hustle these past 10 years. We are building for the future”. Samtidigt har gruppen skaffat sig det nya instagram-namnet @itsoverfornow000.

Bild från RMH:s instagramkonto. Foto: Skärmdump

Anledningen är att medlemmarna känt att gruppen rört sig bort från grundidén och växt ur sin kostym, berättar Babak Azarmi.

– När vi började med det här för tio år sedan hade vi ingenting. Vi behövde verkligen roffa åt oss allt vi kunde. Nu har vi nått en punkt där andra independent-utövare kan känna att ”där är dem som är mäktiga och får alla jobb i kulturlivet”. Det har aldrig varit målet.

Vad kommer hända nu?

– Det kommer vi gå ut med senare. Nu tar vi all kunskap och kraft och bygger någonting nytt på ett annat sätt. Artisterna kommer inte släppa musiken på vårt bolag längre, de ger ut den själva och så hjälper vi dem att administrera släppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.