Det sydkoreanska popbandet BTS. Foto: Matt Winkelmeyer

Historisk listetta för k-popgrupp

Uppdaterad
Publicerad

Det sydkoreanska pojkbandet BTS skriver historia och blir den första k-popgruppen att toppa den amerikanska albumlistan Billboard 200.

Albumet ”Love yourself: tear” är också den första ettan på listan på över tolv år med låtar på ett annat språk än engelska, i det här fallet koreanska, enligt Rolling Stone.

Billboard 200 mäter album via försäljning, nedladdning och strömning.

BTS:s album är en uppföljare från ”Love yourself: her” som släpptes i höstas, som enligt AFP nådde förstaplatsen på Itunes i över 70 länder.

Bandet – med medlemmarna Suga, J-Hope, RM, Jimin, V, Jungkook och Jin – har många följare i sociala medier i Asien och delar av Latinamerika. Enligt en dataanalys som nyhetsbyrån AFF refererar till var gruppen det mest omtalade fenomenet på Twitter 2017, med nästan dubbelt så många omnämnanden som Justin Bieber och USA:s president Donald Trump tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.