Foto: Camila Rojas

Hon är Bangs nya chefredaktör

Publicerad

Rummet-grundaren Mireya Echeverría Quezada värvas av den feministiska tidskriften. ”Bang kommer att äga och överraska mycket under 2015”, säger hon.

Hon är medgrundare till nätforumet ”Rummet”, och därmed en vanligt förekommande röst i den feministiska och antirasistiska debatten. Sedan maj 2014 har Mireya Echeverría Quezada även vikarierat som chefredaktör på den feministiska tidskriften Bang. Något som hon nu ska fortsätta med.

Delat chefskap

– Det har varit sjukt kul att få utforma en tidning jag följt sedan tonåren och det ska bli ännu roligare att kunna planera för Bang på längre sikt. Jag ser fram emot att fortsätta att praktisera Bangs intersektionella linje genom att tillgängliggöra Bangs tilltal och hitta nya röster att publicera. Men just nu är jag mest pepp inför att pröva nya grepp, Bang kommer att äga och överraska mycket under 2015, säger Mireya Echeverría Quezada i ett pressmeddelande.

Mireya Echeverría Quezada driver också podcasten ”Hämndens timme” och har tidigare arbetat med hbtq-frågor. Chefredaktörskapet kommer att delas med Johanna Palmström, som har haft jobbet sedan 2011.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Medier

Mer i ämnet