Isabelle Kristiansson köpte biljetter med någon annans namn på för 2700 kronor från biljettsajten Viagogo. Foto: TT/Isabelle Kristansson

Isabelle köpte biljetter för 2 700 kronor – känner sig lurad

Publicerad

Isabelle Kristiansson köpte biljetter från den globala sajten Viagogo för mer än det dubbla utgångspriset. På biljetterna stod det någon annans namn. Nu åker hon till Stockholm för att – kanske – få gå på konsert.

Den 1 mars ska Isabelle Kristiansson, 24 år, åka från Helsingborg till Stockholm för att se artisten Post Malone uppträda – om hennes biljett är giltig, det vill säga.

För ett par veckor sedan köpte hon två biljetter via biljettsajten Viagogo. Hon hittade sidan i jakt på ännu bättre platser än de som originalförsäljaren, Live nation, hade kvar att erbjuda. 

– Viagogo är ju det första alternativet man får upp på Google, så man tänker ju att det ska vara en riktig sida, säger Isabelle Kristiansson.

Mer än dubbla priset

När Isabelle Kristiansson klickar sig vidare börjar en klocka ticka ner: hon har tio minuter på sig att genomföra köpet. Enligt sajten kostar biljetterna 700 kronor styck. 

– Jag blev jättestressad och började tänka ”jag ska ha de här biljetterna”, säger hon. 

När köpet gått igenom står det att hon betalat nästan dubbelt så mycket, totalt 2 700 kronor, för de två biljetterna. Att jämföra med Live nations pris på 600 kronor per biljett.

– Jag blev arg och fick jättemycket ångest. Jag googlade sidan och fick upp att det var en bluff. När jag fick biljetterna på mailen stod det någon annans namn på dem.

”Kan bara hoppas”

Isabelle Kristiansson har trots bluffen bestämt sig för att åka till Stockholm för att prova att komma in på konserten i Ericsson Globe. Efter att ha kontaktat Live nation har hon fått rådet att vara på plats så tidigt som möjligt, om det skulle visa sig att det finns fler med samma biljetter som hon. 

– Vi får väl bara hoppas att vi kommer in. Om vi inte gör det får vi köpa nya biljetter på plats, då blir det väl de billigaste längst bort från scenen.

Hon har inte försökt ta kontakt med Viagogo, eftersom hon hört av andra som råkat ut för samma sak att de inte ger några svar. 

– Men om vi inte kommer in så kommer vi säkert gå vidare med det till Konsumentverket, säger hon. 

Under 2018 fick Konsumentverket in 131 anmälningar som handlade om Viagogo.

Kulturnyheterna söker en kommentar från Viagogo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer