Hon tvingades ta ledigt från matbutiken – för att sjunga i Mello

Uppdaterad
Publicerad

Frida Green fick i panik söka ledigt från matbutiken i Ystad för att rycka upp till Stockholm och vara med i Melodifestivalen.

– Jag skrev runt till alla kolleger att hallå är det någon som kan jobba för mig i morgon. Jag måste till Stockholm, säger hon till SVT Nyheter.

Tjejen med den starka sångrösten väntas överraska en del under Melodifestivalens andra deltävling på lördagskvällen. För de flesta är hon sannolikt en helt ny bekanskap. Och till skillnad från tävlingens mer etablerade artister så lever hon också ett väldigt vanligt liv – med jobb i matbutiken i Ystad.

– Det är väldigt skilda världar. Men jag har alltid gillat att bryta lite. Man kan sitta där och snacka med sina stammisar och nästa dag ska man stå på scenen, säger hon.

Kollegerna fick ställa upp

Att rycka ut som mellostjärna är ändå inte helt enkelt när det ska pusslas ihop med vardagen. Det var lite småfix som behövde rättas till med klänningen och hon behövdes i Stockholm en dag tidigare en planerat. Då fick Green förlita sig på att kollegerna kunde rycka in och ta hennes arbetspass i veckan.

Och det samma gäller på måndag. Egentligen skulle hon vara tillbaka bakom butikskassan redan då – men det går inte ifall hon skulle skrälla sig till en finalplats. Då väntar morgonsofforna på tv i stället.

Tipsen från Anna Bergendahl

Men så har också Frida Green en stark uppbackning bakom sitt nummer.  Bland låtskrivarna finns bland annat Anna Bergendahl som också sjöng på den ursprungliga demon. Den tidigare Melodifestivalvinnaren har under veckan peppat henne med tips och trix inför helgen.

– Hon skickade ett jättelångt mejl i veckan med tänk på det här och det här. Det var allt från ät frukost till tänk på det här under kamerarepen, säger Frida Green.

Hon fortsätter:

– Det var hur mycket som helst och väldigt bra grejer, hon är ju rutinerad.

Har du kollat att du är ledig på finalen nu då?

– Ja, det får vi väl lösa. Jag får ta ut lite semester, säger Frida Green.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.