Foto: DALE DE LA REY/TT

Hongkongs filmgala ställs in efter coronautbrottet

Uppdaterad
Publicerad

Filmgalan Hong Kong Film Awards, Hongkongs motsvarighet till Oscarsgalan, skjuts upp på obestämd tid på grund av coronaviruset, det rapporterar Variety.

Hong Kong Film Awards, motsvarigheten i Hongkong till Oscarsgalan, skjuts upp på obestämd tid på grund av coronaviruset.

– Vi kan inte erbjuda tillräckligt med ansiktsmasker och desinficeringsmedel för att säkra våra kollegors säkerhet. Vi kan inte ta den risken, säger styrelsemedlemmen Derek Yee, rapporterar Variety.

Coronapandemin

Man ska nu se över galans former, och hoppas kunna hålla den i någon form i maj. Bland de nominerade syns bland andra Derek Tsangs film Shao nian de ni och Suk suk av Ray Yeung.

Viruset har redan slagit hårt mot Hongkongs filmindustri, med kraftigt minskande filmintäkter. Regeringen har uppmuntrat biografer att hålla stängt. Viruset har också lett till att Hongkongs största musikfestival och största konstfestival ställs in i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet