Effie Karabuda, spelredaktör Aftonbladet. Foto: SVT

Höstens spelnyheter: Molntjänster och Star wars

Uppdaterad
Publicerad

I tyska Köln pågår just nu spelmässan Gamescom. Aftonbladets spelredaktör, Effie Karabuda, besökte SVT:s Morgonstudion för att prata om höstens spelnyheter. Bland annat tipsade hon om fem spel som har premiär under hösten, däribland Death stranding och Star wars jedi: Fallen order.

Gamescom, som pågår mellan 20 till 24 augusti, har än så länge inte presenterat några jättestora nyheter, enligt Effie Karabuda. Men en av de saker som det snackas om är en molnbaserad plattform där man kan streama spel, ungefär som Netflix streamar film och tv-serier.

– Det har inte varit så mycket häftiga saker. Det har till exempel inte varit några konsolnyheter utan man verkar hålla på det till nästa år. Men det har varit mycket snack kring Google stadia – en molntjänst där man kan streama spel i webbläsaren, säger Effie Karabuda.

Vet vi något som nya Playstation 5, Xbox, Switch och så vidare?

– De är lite hemlighetsfulla med det där. Men man tror att Sony kommer utannonsera något i februari nästa år. Men det är verkligen inte bekräftat. Det har pratats om att Playstation 5, eller vad det nu kommer heta, håller på att utvecklas och att det ska vara mycket mer kraftfull än den förra.

Effie Karabudas lista över höstens speltips:

1. Death stranding

2. World of warcraft

3. Luigi's mansion 3

4. Star wars jedi: Fallen order

5. The dark pictures: Man of Medan

Se Effie Karabuda tipsa om spelen Death stranding och World of warcraft i klippet ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.