Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Anna-Karin Larsson berätta om hoten mot Sveriges radio. Foto: SVT/Björn Larsson Rosvall/TT

Hot mot ”Musikhjälpen” efter att Filip Dikmen petats

Publicerad

Förra veckan blev Filip Dikmen av med sitt uppdrag som en av programledarna för ”Musikhjälpen”, efter att ha postat videor om kriget mellan Israel och Hamas. Nu har Sveriges radio fått motta hot för sitt beslut att peta honom.

Anna-Karin Larsson är ansvarig utgivare för ”Musikhjälpen” och den som tagit beslutet om att Filip Dikmen inte kunde vara programledare för årets upplaga.

– Vi måste, speciellt när det gäller våra programledare, vara ytterst försiktiga med att folk tar tydlig ställning i kontroversiella frågor och i frågor som också kan bli ett ämne i årets Musikhjälpen som ju handlar om hunger, säger hon i ”Morgonstudion”.

Filip Dikmen själv menar dock att han inte alls har tagit ställning i frågan om Israel och Hamas.

– Vi fattar beslut utifrån det vi ser och det vi vet. Det är rätt beslut utifrån det vi behöver förhålla oss till, utan att gå in på detaljer, säger Anna-Karin Larsson.

Hör i klippet om de hot som ”Musikhjälpen” och Sveriges radio fått motta efter beskedet om att Filip Dikmen petas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.