Hultsfred vs Where the Action is

Uppdaterad
Publicerad

Idag börjar Smålands stolthet, Hultsfredsfestivalen. Men det handlar om en festival som inte längre är lika självklar som tidigare. Konkurrensen har hårdnat, inte minst då festivalen ”Where the Action is” drar igång i Stockholm till helgen.

Hultsfredsfestivalen arrangerades för första gången 1989 och har sedan dess växt och blivit en av Sveriges största musikfestivaler med omkring 25 000 besökare årligen. Förra året sjönk dock besöksantalet till runt 21 000 personer. Till i år har därför festivalarrangörerna sänkt biljettpriset och hoppas att besökarna ska hitta tillbaka. Antalet festivaler i Sverige och Norden är dock många och konkurrensen sett över hela sommaren är stor, med festivalarrangemang som Way out west, Peace&Love och Roskilde etc.

Konkurrens om artisterna

Festivalen i de småländska skogarna lockar med bland annat The Futureheads, Babyshambles, Rage Against The Machine, Robyn och Håkan Hellström. Till ”Where the Action is” i Stockholm kommer bla Foo fighters, The Hellacopters, Queens of the stone age och Sahara Hotnights. Fagerstabandet The Hives ville inte välja och spelar på båda festivalerna. Fredagen är vigd till Hultsfred och lördagen till Stockholm.

På plats i Hultsfred

SVT:s Kulturnyheterna, Nöjesnytt och bloggredaktionen PSL finns på plats i Hultsfred. Följ deras rapportering i SVT och på svt.se. Är DU på plats på någon av festivalerna, maila gärna in dina festivalbilder, kommentarer eller recensioner.

Susanna.Johansson@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.