Linköpings Stina Lennartsson och Linköpings lagkapten Olga Adela Ahtinen jublar efter en match i damallsvenskan som Telias kunder nu ser ut att gå miste om. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Ingen lösning i Viaplay-Telia-konflikten

Uppdaterad
Publicerad

Någon lösning i det pågående tv-bråket mellan Telia och Viaplay finns inte i sikte. Nu kommer dessutom kritik mot Telia för att ha förhandlat via sms.

– Det är inte en seriös förhandling, säger Roberta Alenius på Viaplay.

Det betyder att Telia, som distribuerar tv till en miljon svenska hushåll, har gått miste om tv-kanaler som TV3, TV6 och TV10 samt populär sport som Premier League, damallsvenskan, världscupen i längdskidåkning och NHL-ishockey.

– Vi sträckte ut en hand senast i tisdags för att våra kunder inte ska handla i kläm och med avsikt att fortsätta förhandla under oktober. Vi kom med ett konkret och generöst erbjudande där Viaplay skulle få mer betalt för oktober än någon annan månad, de skulle också kunna sända Uefa, Champions League, till sina kunder under samma period, men de tackade nej, säger Telias pressansvariga Roija Rafii som lägger ansvaret på Viaplay:

– Det var de som lämnade förhandlingsbordet för två veckor sedan. Vi har försökt in i det sista.

Startade med ett sms

Viaplays kommunikationschef Roberta Alenius menar att låsningen är Telias fel:

– Det som hände var att en person på Telia skickade ett sms till en person på Viaplay, det är helt oseriöst. Om man menar allvar lyfter man på luren, säger Roberta Alenius.

– Om man är Teliakund är det är dags att börja se sig om, det finns andra alternativ.

Sänker priset

För att kompensera sänker Telia bland annat priset på samtliga sportpaket där Viaplay har ingått och erbjuder kunder frivisningar på innehåll från andra tv-bolag.

Viaplay har i sin tur skjutit upp en planerad prishöjning för sin strömningstjänst och hoppas på så sätt kunna locka tv-tittare som söker alternativ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.