Det blir inget samarbete med Kanye West. Foto: Albert EngströmerVisa alla (4)
Visa alla (4)

Inget samarbete med Kanye West

Under förra veckan besökte hip hop-stjärnan Kanye West Ikeas designavdelning i Älmhult. Men något samarbete kommer det inte att bli. – Jag kan dementera att det finns ett sådant samarbete på bordet, säger Jakob Holmström, pressansvarig på företaget.

Världsartisten Kanye West har ett stort intresse för design. I Sveriges Radios program ”Stil” berättade han att efter sina stora framgångar i musikvärlden vill han nu också erövra modevärlden. Han har redan börjat med att bland annat designa en skokollektion.

Som Kulturnyheterna tidigare har rapporterat så gästade West Älmhult och det stora varuhusets designavdelning under förra veckan, något som väckte stor uppmärksamhet i media. Nu visar det sig att Kanye West själv initierat besöket.

– Det som hände var att Kanye West hade uttryckt önskemål om att få komma och besöka oss och träffa vår designchef Marcus Engman och det fick han. Han var väldigt intresserad och nyfiken av Ikea i allmänhet men också på design och hur vi jobbar med produktutveckling i synnerhet, säger Jakob Holmström, pressansvarig.

Spekulerades kring samarbete

Det spekulerades mycket kring ett eventuellt framtida designsamarbete mellan Kanye West och företaget när nyheten om besöket kom. På webbforum florerade skämtsamma bildmontage av produkter (se bildspel ovan) som skulle kunna ingå i Kanyes kollektion. Men nu är det bekräftat att det inte kommer att bli något samarbete.

– Åtminstone finns det inget sådant planerat idag. Det får framtiden utvisa om det eventuellt skulle bli så men idag finns det ingenting planerat åt det hållet, säger Jakob Holmström.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer