Robert Pattinson spelar Bruce Wayne i den kommande Batman-filmen. Foto: AP/TT

Inspelningarna av Batman pausade – Robert Pattinson har testat positivt för covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Den nya Batmanfilmen ”The batman” hade hunnit spela in i ungefär sju veckor innan man fick lägga ner i mars. För ett par dagar sedan återupptogs inspelningarna igen, men nu har man tvingats pausa igen då huvudrollsinnehavaren Robert Pattinson testat positivt för covid-19.

Filmbolaget Warner bros meddelade att inspelningarna av The batman tillfälligt lagts på is sedan en medarbetare på inspelningsplatsen utanför London testat positivt för covid-19. Tidskriften Vanity fair fick senare bekräftat att det rörde sig om huvudrollsinnehavaren Robert Pattinson. Skådespelaren själv har inte uttalat sig.

Inspelningarna har legat nere sedan i mars och hur länge det dröjer innan man återupptar inspelningarna denna gång har Warner bros inte uttalat sig om. Premiären för Matt Reeves tolkning av dubbellivsmiljardären Bruce Wayne är planerad att äga rum i oktober 2021.

I andra roller syns Paul Dano som Gåtan, Colin Farrell som Pingvinen och Zoë Kravitz som Catwoman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.