Putins potentiella Tinderprofil Foto: Skärmdump Buzzfeed

Internet reagerar på Putins fiskesemester

Uppdaterad
Publicerad

Rysslands president Vladimir Putin har jagat och fiskat igen.

Nu har internet roligt åt bilderna från utflykten till södra Sibirien.

Vladimir Putin har poserat bredvid isbjörnar och på hästryggar. Han har jagat valar med harpun i gummibåt, skjutit vilt i bar överkropp och hittat antika vaser på havsbotten.

Nästa år går Ryssland till val, och i helgen dokumenterade presidenten återigen sin vistelse i vildmarken. Den här gången handlade aktiviteten framförallt om fiske i regionen Tuva, nära den mongoliska gränsen. Enligt semesterrapporten från Kreml ska Putin ha fångat en mycket stor gädda med harpun efter att först ha jagat den i två timmar i det kalla vattnet.

LÄS MER: Putin på semester i Macholand

Foto: Skärmdump Twitter @noosch och @EmbassyofRussia

På bilder från presidentens tre dagar i södra Sibirien syns Putin posera på ett båtdäck med bar överkropp i sällskap med försvarsministern Sergej Sjojgu.

Liksom så ofta annars var internet snabbt med att sprida nyheten i humoristisk skepnad. Bilder som har publicerats på bloggar, forum och sociala medier föreställer Vladimir Putin, 64, potentiella Tinder-profil och USA:s president Donald Trump som nappande fisk. Hur presidenten själv ställer sig till nätets kreativa förlöjliganden av semestervistelsen är inte kommunicerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.