Eurovision-favoriten har testat positivt och får använda inspelat material. Foto: Twitter/EPA/TT

Island covid-drabbat – kommer inte kunna uppträda

Uppdaterad
Publicerad

Islands Eurovision-bidrag Daði og Gagnamagnið kommer inte kunna uppträda live i Eurovisions andra semifinal efter att ha testat positivt för corona, skriver frontmannen Daði Freyr på Twitter.

”En av Gagnamagnið-medelmmarna testade positivt i morse. Det betyder antagligen att vi inte kommer att kunna delta i repetitionerna i dag eller live-showen i morgon”, skriver Daði Freyr.

Eurovision skriver i ett uttalande att man tillsammans med den isländska delegationen fattat beslut om att Daði og Gagnamagnið inte kommer att spela live. Detta eftersom bandet endast vill uppträda tillsammans.

Eurovision song contest 2021

Istället kommer en bandad version av deras scenrepetition den 13 maj att sändas i semifinalen.

Delegationen i chock

Den isländska delegationens presstalesperson Rúnar Freyr skriver till SVT:

”Vi inväntar fortfarande information från EBU. Men jag kan säga att den isländska delegationen är ganska chockade”.

En Isländsk delegationsmedlem hade sedan tidigare testat positivt för covid-19 och isolerat sig. Resten av personerna i delegationen testade negativt så sent som i tisdags. Då skrev Eurovision att landets artister inte hade varit i direkt kontakt med den som smittats, men att de ändå skulle testas under onsdagen och torsdagen.

Island tävlar i Eurovisions andra semifinal med låten 10 years och gruppen Daði og Gagnamagnið.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2021

Mer i ämnet