Isländska storfavoriten om sitt galna bidrag: ”Handlar om min dotter”

Uppdaterad
Publicerad

Med låtsasinstrument och gröna tröjor har Islands Daði Freyr seglat upp till att bli storfavorit för att vinna hela Eurovision i år. Men bakom det galna bidraget finns en oväntat vacker historia.

– Jag skrev den när hon var fyra månader gammal, säger han till SVT Nyheter.

Isländska Daði Freyr har tagit Eurovision-publiken med storm redan långt innan finalen. Daði och hans band Gagnamagnið är redan storfavoriter att ta hem tävlingen med bidraget ”Think about things”.

”Handlar om att älska henne”

I det galna bidraget står bandet på scenen i gröna tröjor och spelar på låtsasinstrument. Men samtidigt är låten en effektiv popdänga – med en oväntat vacker bakgrundshistoria.

– Jag skrev den när hon var fyra månader gammal. Den handlar om att älska henne utan att veta vad hon vill säga eller vad hon tycker om mig, säger Daði när SVT Nyheter träffar honom på Melodifestivalklubbens Melfest WKND i Stockholm.

”Hon verkar gilla den”

Låten handlar om kärleken till hans dotter som föddes i april förra året. Om att älska henne trots att han ännu inte vet vem hon är och vad hon tänker. Och med på scenen i Eurovision står också dotterns mamma och spelar låtsasinstrument.

Hur reagerar dottern på låten?

– Hon verkar gilla det. Hon har hört den mycket, säger Daði .

Han fortsätter:

– Jag spelade in den hemma så hon hörde den från mitt studiorum. Min fru sa att hon alltid började dansa när hon hörde den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.