Den italienska serien har tagits fram i samarbete med barnpsykologer, som i en panel fick granska serien innan den spelades in. Barnet på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Hasse Holmberg/TT

Italiensk tv gör barnprogram om trakasserier

Uppdaterad
Publicerad

Världens första barnprogram om sexuella trakasserier håller på att spelas in i Italien, skriver AFP. Tv-programmet handlar om en elvaårig flicka som trakasseras av en äldre manlig vän till familjen.

Seriens målgrupp är barn i åldern 9–14 år och enligt Luca Milano, chef för Rai Ragazzi, tv-kanalen Rais barnutbud, kommer den i framtiden även att ta upp ämnen som mobbning och sexuellt utnyttjande mellan barn.

Serien har tagits fram i samarbete med barnpsykologer, som i en panel fick granska serien innan den spelades in.

– Den spelas in under övervakning av ett team av neuropsykologer som specialiserar sig på övergrepp och de har också hjälpt de barn som spelar i serien. De är fortfarande bara barn och måste gestalta några riktigt svåra ögonblick, säger Luca Milano.

Italien har tidigare aldrig legat i framkant när det kommer till politisk korrekthet i tv-program. Förre premiärministern Silvio Berlusconis tv-kanaler är till exempel kända för att sexualisera de kvinnliga programledarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer