Ja Rule har nu sålt sin oljemålning med festivalens logotyp. Foto: TT / Twitter

Rapparen Ja Rule säljer Fyre festival-konst: ”Fuck this painting”

Uppdaterad
Publicerad

Rapparen Ja Rule har sålt sin oljemålning av loggan till det omtalade fiaskot Fyre Festival för motsvarande en miljon svenska kronor.

Förutom den fysiska tavlan fick den hittills anonyma köparen även en digital variant i hypertrendig NFT- form, skriver Consequence of sound. Köpet gjordes via rapparens nya NFT-bolag Flipkick där konstnärer ska kunna sälja sina verk i digital form. NTF står för ”non-fungible token”, som kan beskrivas som ett äkthetsbevis i cybervärlden.

”Fuck this painting”

I köpet ingick även en fysik papperslapp där Ja Rule skrivit ”Fuck this painting”, vilket tycks sammanfatta hans känslor kring den misslyckade festivalen och den energi som tavlan spridit i hans hem i New Jersey.

Ägde rum 2017

Ja Rule arrangerade Fyre Festival 2017 tillsammans med entreprenören Billy McFarland, som sitter i fängelse för flera fall av bedrägeri. Den såldes in som en exklusiv lyxfestival på en paradisö men de välbeställda besökarna möttes i stället av ett vindpinat tältläger där ostmackor serverades i frigolitlådor.

Fiaskot har skildrats i två olika uppmärksammade dokumentärer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.