Jesper Rönndahl och Elisabet Höglund, ett av de nio tävlingsparen i På spåret. Foto: Jennifer Paterson

”Jag måste visa att jag kan”

Uppdaterad
Publicerad

För Elisabet Höglund är det viktigt att det går bra. ”Men jag gråter inte ihjäl mig om jag kommer tvåa”.

Elisabet Höglund har en lång journalistkarriär bakom sig i vilken hon bland annat jobbat som utrikeskorrespondent på olika platser i världen.

Jesper Rönndahl arbetar som komiker och radiopratare. Han medverkar bland annat i radioprogrammet ”Institutet” i Sveriges radio P3. De hade aldrig tidigare träffats innan de blev ihopparade i årets På spåret.

– Det är andra gången vi träffas i dag men vi kände redan första gången att vi hade jättebra personkemi, säger Elisabet Höglund.

Tror ni att ni kommer komplettara varandra bra?

– Det tror jag verkligen, vi är som två pusselbitar. Jag kan bidra i aktuella frågor och vetenskap, och Elisabet i allt annat, säger Jesper Rönndahl.

– Vi är verkligen ett motsatspar och det tror jag är jättebra, de andra paren är mycket mer likartade, säger Elisabet Höglund.

Hur viktigt är det att det går bra?

– Det är viktigt, vi kommer satsa för fullt, säger Jesper Rönndahl och tillägger att han upplever att han slår mer i underläge än vad hans partner gör.

– Det är klart att folk kommer sitta där hemma om det går dåligt och tänka att ”jag trodde att Elisabet med alla sina år som journalist hade lärt sig något”. Jag måste visa att jag kan, säger Elisabet Höglund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

På spåret

Mer i ämnet