Foto: Scanpix

”Jag ska inte tramsa bort det”

Uppdaterad
Publicerad

Komikern Soran Ismail sommarpratar för första gången i P1:s ”Sommar”. Och det blir på allvar.

Det är debutanternas år i ”Sommar”. Nästan 90 procent av sommarvärdarna sommarpratar för första gången – komikern Soran Ismail är en av dem. Han är känd från bland annat TV4-satiren ”Parlamentet” och ”Roast på Berns”. Soran Ismail blandar ofta in samhällskritik i sin stand-up.

Hur ska du använda den plattformen som ”Sommar” ger?

Sommar i P1

– Jag ska inte tramsa bort den. Jag har så många andra forum att tramsa i. Det kommer att handla om politik och integration, säger han.

Soran Ismail föddes när hans föräldrar flydde från den persiska delen av Kurdistan. Han är ett oskrivet ”Sommar”-blad, och har aldrig lyssnat på programmet tidigare. Men han säger att han ska försöka göra det sommarprogrammet han själv önskade att han fått höra när han var liten.

– Det kommer att handla om flyktingminnen. Att komma till Sverige och bli glad för att man inte misshandlas av polisen, men samtidigt ha vänner i skolan som blir nazister. Att passa in men inte glömma var man kommer ifrån, om identitet, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sommar i P1

Mer i ämnet