Jakob Hellmans efterlängtade andra skiva verkar till slut vara påväg. Foto: TT

Efter 25 års väntan – Jakob Hellman spelar in nytt

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska pop-legendaren Jakob Hellman spelar in ny musik i Tambourine-studios i Malmö, rapporterar Sydsvenskan.

Jakob Hellman slog igenom 1989 med debutskivan ”... och stora havet” vilken hyllades unisont när den släpptes. Skivan har bland annat röstats fram som den bästa svenska skivan genom tiderna av tidningen Nöjesguiden.

Efter succén med debutalbumet har uppföljaren låtit vänta på sig. Men nu, mer än 25 år efter senaste skivan, är Hellman tillbaka i studion. Till Sydsvenskan säger han:

– Det är strikt konfidentiellt allting. Ring om någon månad, så kanske jag kan säga något, sade Jakob Hellman då till Dygnet Runt.

Efter Facebookinlägg

Hellman har ännu inte kommenterat vad inspelningarna ska leda till, men på Tambourine Studios facebooksida publiceras under söndagen en bild med texten ”Eggstone and Jakob Hellman in action”.

Bandet Eggstone, består av Per Sunding, Patrik Bartosch och Maurits Carlsson är ägare till Tambourine Studios och har tidigare spelat live med Jacob Hellman.

Den svåra andra skivan

Uppföljaren på debutskivan som gjorde Jakob Hellman geniförklarad, har ryktats om under många år och var på tapeten senast 2012.

I en intervju med Göteborgsposten förra året, berättade Hellman om planerna på nya skivan. Han hoppades då på att kunna släppa nytt material till våren, något som har dragit ut på tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.