Programledare Linnea Henriksson uppträder med Jan Johansen under lördagens deltävling Foto: Fredrik Sandberg/TT

Jan Johansen ersätter diskade Thorsten Flinck

Uppdaterad
Publicerad

Thorsten Flinck diskvalificerades från att uppträda i Melodifestivalen på grund av en pågående rättsprocess. Nu står det klart att Jan Johansen kommer att ersätta honom i lördagens deltävling.

– Jag är väldigt tacksam över att Jan Johansen har tackat ja med så kort varsel. Det är inte vem som helst som kan ställa sig på Melodifestivalens scen inför tre miljoner tittare under de här omständigheterna, säger Karin Gunnarsson som är tävlingsproducent för Melodifestivalen 2020 i ett pressmeddelande.

Det blir femte gången Jan Johansen tävlar i Melodifestivalen. Hans största framgång i sammanhanget var 1995 när han vann med låten Se på mig som slutade på en tredjeplats i Eurovision song contest.

I årets tävling medverkar han med låten Miraklernas tid som är skriven av Thomas G:son. Det är samma låt som Thorsten Flinck skulle ha framfört.

– Med en erfaren artist som Jan är tävlingen på lördag säkrad och jag är övertygad om att han kommer att göra en fin version av Miraklernas tid, säger Karin Gunnarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.