Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Female Force: Janet Jackson” heter seriealbumet som ska berätta Janet Jacksons livshistoria, rapporterar Reuters. Foto: TidalWave Comics/AP

Janet Jacksons liv blir seriealbum

Uppdaterad
Publicerad

Popikonen Janet Jacksons liv ska skildras i nytt seriealbum. Albumet berättar historien om uppväxten med bröderna i Jackson Five och livet som såväl barnskådespelare som popikon.

”Female Force: Janet Jackson” heter seriealbumet som ska berätta Janet Jacksons livshistoria, rapporterar Reuters. Serien ska täcka hur det var att växa upp som yngsta medlem i familjen Jackson tillsammans med de världsberömda bröderna i Jackson Five, och även livet som barnskådespelare och blivande popikon.

Läsarna ska också få en inblick i incidenten där hon uppträdde tillsammans med Justin Timberlake under Superbowls Halftime show 2004. Då ryckte Timberlake bort en bit av hennes korsett så att hennes bröst syntes för miljonpublik. Det ledde till att Janet Jacksons musik svartistades från både tv- och radiokanaler, att hon blev avbokad av flera uppdragsgivare och tvingades hennes karriär att sättas på paus.

Albumet är ett i raden av seriealbum med samma titel från förlaget TidalWave Comics. Framgångsrika kvinnor som Beyoncé, Oprah Winfrey och Cher har skildrats i de över 50 album som givits ut under titeln ”Female Force”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.