Nancy Wilson och Terence Blanchard uppträder under en hyllningskonsert för Herbie Hancock i Los Angeles, oktober 2007. Foto: Rene Macura/AP

Legendariska jazzsångerskan Nancy Wilson har dött

Uppdaterad
Publicerad

Den kända jazzsångerskan Nancy Wilson har gått bort, 81 år gammal. Hon dog i sitt hem i torsdags, efter en längre tids sjukdom.

Wilson, som sjungit alltifrån r&b till jazz och funk, har genom åren varit nominerad till sju amerikanska Grammys, och vunnit tre av dem. Den senaste fick hon 2007 för sitt jazzalbum Turned to Blue.

Hon dog i sitt hem i Kalifornien under torsdagen, efter en lång tids sjukdom, rapporterar Reuters.

Nancy Wilson föddes i Ohio och sjöng från början r&b, men utmärkte sig senare med sina jazzballader.

1959 släppte hon sitt första album Like in Love, som snabbt blev en stor succé. Under 60-talet hamnade hennes musik ofta högt upp på Billboardlistan.

Hennes karriär sträckte sig över fem decennier.

”Magisk artist”

En av dem som nu sörjer Wilson är sångaren John Legend.

”Hon var en magisk artist. Jag är så tacksam över att jag fick möjlighet att tillbringa tid med henne och få höra hennes röst personligen”, skriver han på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.