Skådespelarna Jennifer Coolidge och Aubrey Plaza syns i nya säsongen av The White lotus. Foto: The White lotus/HBO Max

Jennifer Coolidge och Aubrey Plaza om nya säsongen av ”The white lotus”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir mer sex och relationer när lyxhotellet The white lotus får nya bortskämda gäster. Säsong två av skaparen Mike Whites dramakomedi utspelar sig på Sicilien istället för Hawaii, och har bytt tema från kolonialism till sexualpolitik och pengar. 

Kulturnyheternas reporter Kristoffer Viita har träffat ”The white lotus” skådespelare i Los Angeles.  

En ny klunga gäster anländer på femstjärniga The white lotus och blir direkt måltavlor för ortens lokala sexarbetare. De testar tålamodet för hotellchefen och snart står både äktenskap och familjeband på spel i det italienska paradiset. 

Precis som förra gången kommer någon att sätta livet till innan slutet. 

Jennifer Coolidge och Jon Gries tillbaka

Jennifer Coolidge och Jon Gries återvänder som medelåldersparet Tanya och Greg McQuoid, de enda återkommande rollfigurerna från säsong ett av serien.  

Deras romantiska semester i Sicilien blir komplicerad när de börjar bråka om pengar. 

– Jag har definitivt den ekonomiska makten i förhållandet. Konstigt nog känner jag mig inte så mäktig trots alla mina pengar, säger Jennifer Coolidge om sin förmögna arvtagerska Tanya. 

– När du har en väldigt stor mängd pengar är det svårt att leva någon form av normalt liv som kan ge dig lycka. Pressen och ansvaret av att ha så mycket pengar är för mycket för de flesta människor att hantera, säger Coolidge. 

Vad skulle du ge för råd till Tanya? 

– Jag tror att om de gav bort mer av sina pengar skulle de bli lyckligare. 

 Nyrikt par med dött sexliv  

Seriens skapare Mike White fortsätter använda svart humor för att utforska ekonomisk makt i relationer. Särskilt för två par som hamnat på en dubbeldejt från helvetet. En outtalad kraftmätning om pengar, svartsjuka och vem som har rätt politisk ideologi. 

Finans-snubben Cameron (Theo James) och hans fru Daphne (Meghann Fahy) verkar aldrig bråka och kan inte sluta ligga. I motsats till den nyrike nörden Ethan (Will Sharpe) och hans arbetsrättsadvokat till fru Harper (Aubrey Plaza), som har ett dött sexliv.  

– Mike White utmanar verkligen idén om vad ett lyckligt par är med den här serien. Om de är genuint lyckliga kanske vi inte kan döma dem för allt kaos som tog dem dit, säger Theo James.

Aubrey Plaza förklarar att hennes karaktär Harper står inför flera problem.

– Hon behöver få ligga! Nej, men jag tror att vi träffar henne i en tid när hennes äktenskap ruttnat lite. Det händer ju efter ett tag i förhållanden att saker börjar kännas för bekant. Jag tror att hon är mycket i sitt eget huvud.

– Men när de kommer till Italien, som är en plats full av sensuell förförelse, tvingar det henne att vara i sin kropp lite mer.

Hör Jennifer Coolidge och Aubrey Plaza berätta om serien i klippet ovan.

”The White lotus” hade premiär på HBO Max den 30 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.