Jenny Wilson släpper erotiskt skräckalbum med duon Driften: ”Så befriande”

Uppdaterad
Publicerad

Driften är en musikduo bestående av artisten Jenny Wilson samt hennes partner, översättaren och musikern Christian Ekvall. På fredag släpper duon sin debut, som de själva beskriver som ett erotiskt konceptalbum.

Jenny Wilson är en både hyllad och prisad artist med hela sex studioalbum i bagaget. Christian Ekvall är översättare samt sångare och gitarrist i malmöbandet Octopus Ride. Tillsammans har de nu skapat musikprojektet Driften och på fredag släpper gruppen sin debut. Ett skräckinspirerat, erotiskt konceptalbum.

– Vi blev förvånade och kände att vi kunde träda in i något slags tillstånd när vi lyssnade på det, säger Jenny Wilson i programmet PSL mitt i musiken.

– Det är så befriande att slippa ha riff, ackord och text... så långt ifrån vers och refräng man kan komma, fyller Christian Ekvall in.

Ögonbindel medföljer

Skivan kommer släppas på vinyl och till varje skiva får lyssnaren också med en ögonbindel.

– Det gör din lyssningsupplevelse så mycket starkare. Det känns nästan som en form av tillflyktsort som är befriad från sociala medier och kommunikation och att få lov att lägga bort det fullkomligt, säger Jenny Wilson i PSL.

Avsnittet med Driften i PSL finns nu att ses på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.