Jerry Lee Lewis 75 år

Uppdaterad
Publicerad

Jerry Lee Lewis, mest känd genom låtarna Great balls of fire och Whole lotta shakin' going on, fyller 75 idag.

Rock- och pianolegenden Jerry Lee Lewis fyller idag 75 år, rapporterar Reuters. Lewis firar sitt jubileum med att släppa ett nytt album med bland andra Mick Jagger och Sheryl Crowe.

Piggt framträdande

Igår framträdde pianohamraren på Grammy-museet i Los Angeles och rev av en av sina största hits, Great balls of fire. Enligt Reuters gjorde Lewis ett piggt intryck vid pianot, men var mindre intresserad av den efterföljande frågestunden. Det blev mest korthuggna och koncisa svar från den en gång i tiden väldigt kontroversielle artisten.

”Lite grand”, svarade Jerry Lee Lewis på frågan om han spelade piano hemma och ”de där pojkarna kommer bli stora” svarade han på frågan om hur han reagerade den första gången han träffade Beatles.

48-årig liten flicka

Lewis förklarade att samarbetet med Sheryl Crowe var höjdpunkten i arbetet med skivan. ”Hon är en snygg liten flicka”, sa han om den 48-åriga rocksångerskan.

Jerry Lee Lewis – Whole lotta shakin' going on (1957)

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.