Foto: sveriges Radio

Johar Bendjelloul årets stilist

Publicerad

P1-morgons programledare Johar Bendjelloul får tidningen Journalistens pris Årets stilist.

Han får priset för att han ”med precision, saklighet och ordglädje förmedlar en känsla av engagemang och intresse genom små nyanser i röst och tonfall”

Johar Bendjelloul själv är övveraskad.

– Jag trodde inte att den verksamhet jag håller på med skulle komma ifråga för något pris, för det är inte den typen av journalistik som belönas, säger han till Journalisten och fortsätter:

Vackert att vardagsgnet belönas

– Det finns en direkt koppling mellan tid och kvalitet. Journalistpris går nästan uteslutande till dem som haft tid att göra ett bra jobb: grävare, de som gör reportageserier, bokskrivande. Därför är det extra vackert att det är ett pris som riktar sig till vardagsgnetare.

Delas ut för anndra gången

De övriga nominerade var DN:s Anna Bodin och Henrik Samuelsson från TT. Priset Årets stilist delas ut för andra gången. Förra året gick det till Aftonbladets Carina Bergfeldt. Prissumman är 10.000 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer