John Cleese gör nyversion av ”Pang i bygget”

Uppdaterad
Publicerad

Hur kommer den cyniske och misantropiske Basil Fawlty att klara att navigera i den moderna världen? Den frågan kommer att få ett svar när John Cleese tillsammans med dottern Camilla väcker nytt liv komediserien ”Pang i bygget”.

Duon ska både skriva manus och spela huvudrollerna i nyversionen av 1970-talsserien. Få uppgifter om handlingen är ännu kända, men enligt uppgifter till Deadline ska Basil Fawltys relation med en dotter – som han just upptäckt att han har – sättas på prov när de slår sig samman för att driva ett boutiquehotell tillsammans.

Sändes 1975 och 1979

”Pang i bygget”, eller ”Fawlty towers” som är seriens originalnamn, sändes i två säsonger om sex avsnitt vardera 1975 och 1979. Den ses än i dag som som en av de mest stilbildande komediserierna och utsågs 2019 den till den bästa brittiska sitcom-serien någonsin i en Radio Times-undersökning.

Serien skrevs av Cleese och Connie Booth, som spelar hotellbiträdet Polly, och följer personalen på ett engelskt badhotell där de hamnar i diverse farsartade situationer. Idén kom från Cleeses egen vistelse på ett hotell i en engelsk kuststad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.