-När jag kliver av scenen vill jag känna att jag gav mitt allt, det fanns inte en procent kvar att ge, säger John Lundvik om sitt framträdande i Eurovision ikväll. Foto: Rebecka Haglund/ SVT Nyheter

John Lundvik inför kvällen: ”Man är alltid nervös”

Uppdaterad
Publicerad

John Lundvik ligger högt upp i oddslistorna, men att han skulle vinna är inte många som tror i dagsläget. Kulturnyheterna träffade artisten precis innan avfärden till Expo Tel Aviv arena för att prata om nerverna inför kvällen.

John Lundvik har halkat ner aningen i spelbolagens oddslistor, men det behöver inte betyda att det är kört. Rösterna består av 50 procent juryröster och 50 procent tittarröster och oddsen baseras mycket på vilka media skriver om och hardcorefansen uppmärksammar.

– När jag går av scenen vill jag känna att jag gav allt. Men man är ju alltid nervös, jag ska ju sjunga inför hela Europa, säger John Lundvik.

Klockan 21 svensk tid avgörs alltså vilket av de 26 tävlande länderna som står värd för Eurovision 2020.

Se hela intervjun med John Lundvik i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.