Johnny Depp och Eddie Redmayne kommer att spela i Fantastic Beasts-filmerna Foto: TT/ Richard Shotwell

Depp i Harry Potter-uppföljaren Fantastic Beasts

Uppdaterad
Publicerad

I första delen av Harry Potter-uppföljaren om de varelser med magiska krafter som frisläpps i 1920-talets New York flimrar Johnny Depp förbi. I film nummer två kommer skådespelaren ha en framträdande roll vid sidan av Eddie Redmayne.

Filmen ”Fantastic Beasts and Where to Find Them” är J.K. Rowlings manusdebut. Filmen baseras på hennes bok med samma namn och är en spin-off på Harry Potter men utspelas i en trollkarlsvärld 70 år innan Harry Potter börjar på Hogwarts.

I filmen är ”Fantastic Beasts and Where to Find Them” i sin tur titeln på en lärobok i magi som den excentriske trollkarlen Newt Scamander, spelad av Eddie Redmayne, skrivit och som flera år senare läses av den unge Harry Potter.

Kan bli fem filmer

Filmen ”Fantastic Beasts and Where to Find Them” är första delen i en trilogi där de två första filmerna regisseras av David Yates. Skådespelaren Johnny Depp spelar en liten, ännu okänd, roll i den första filmen, en roll som i film nummer två kommer att ta betydligt större plats. Nyligen öppnade J.K. Rowling för att trilogin kan växa och bli till hela fem filmer.

Den första filmen har premiär i Storbritannien och USA den 18 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.