Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hon är två år och jojkar” – Hör Jon Henrik Fjällgren om kärleken till tvååriga dottern.

Jon Henrik sjunger till sin tvååriga dotter i Melodifestivalen: ”Hon har lärt sig jojka”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll medverkar Jon Henrik Fjällgren i Melodifestivalen för fjärde gången. I årets bidrag hyllar han sin dotter. 

– Hon är två år och jojkar, säger Jon Henrik Fjällgren till SVT.  

Jon Henrik Fjällgren har tidigare medverkat i Melodifestivalen tre gånger och samtliga gånger har han varit en av favoriterna som tagit sig till final.  

I år får han sällskap av dj:n och musikproducenten Arc North samt sångaren, låtskrivaren och musikproducenten Adam Woods, som tillsammans tävlar med EDM-låten ”Where are you (Sávežan)”.  

Melodifestivalen 2023

Handlar om dottern 

I sitt mellobidrag hyllar Jon Henrik Fjällgren sin tvååriga dotter som just nu bor med sin mamma i Nordnorge. Det samiska ordet ”Sávežan” i låttiteln betyder ”min lilla Sáve”, där dotterns namn döljer sig.  

– Min dotter heter Ella Sáve, och det var därifrån den byggdes. Den handlar om mitt kärleksband till henne, hur det var att bli pappa, också känslan hur det är att vara en bit ifrån, säger Jon Henrik Fjällgren.

Han berättar om den styrkan dottern ger honom när han är hos henne och hur det gett inspiration till låten. Och att de numera jojkar tillsammans.  

– Hon älskar jojk. Hon har redan lärt sig jojka, två år gammal. Jag är helt fascinerad av henne. Så vi har som en liten orkester när jag är där uppe.  

En jojk till livet 

Årets bidrag är även är en jojk till livet och att människan behöver mer kärlek runtom sig, menar Jon Henrik Fjällgren.  

– Det sker så mycket tråkiga saker i världen. Och jag anser att nyckeln till frihet och godhet är kärleksbandet, som vi har mist litegrann. Så det är en ganska stor låt personligen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2023

Mer i ämnet