Jussie Smollett lämnar häktet. Foto: Reuters/TT

Jussie Smolletts rollfigur skrivs ur Empires finalavsnitt

Publicerad

Producenterna bakom tv-serien Empire meddelar att Jussie Smolletts rollfigur kommer att skrivas ur serien Empires sista två avsnitt, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Skådespelaren Jussie Smollett greps i veckan, misstänkt för att ha iscensatt en misshandel och för att ha upprättat en falsk polisanmälan. Smollett har tidigare gått ut med att han blivit utsatt för en hatbrottsattack med rasisitiska och homofoba motiv, som nu alltså ifrågasätts.

Under torsdagen släpptes han mot borgen.

Nu meddelar producenterna bakom serien Empire, där Jussie Smollett spelar Jamal, att hans rollfigur skrivs ur serien för tillfället. 

”Anklagelserna är väldigt upprörande, samtidigt förlitar vi oss på rättssystemet och låter processen ha sin gång. Vi är även medvetna om hur detta påverkar skådespelarna och medarbetarna och för att förhindra oro under inspelningarna har vi beslutat att ta bort Jamals roll ur de sista två avsnitten”, skriver producenterna i ett uttalande, rapporterar AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.