Nedim Yasar sköts samma dag som hans självbiografiska bok släpptes. Foto: TT

Känd radioprogramledare mördad i Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Nedim Yasar, dansk radioprogramledare och före detta kriminell gängledare, har mördats. Han sköts med minst två skott efter en releasefest för hans självbiografiska bok.

Rötter – En gangsters utväg. Så heter Nedim Yasars självbiografiska bok som det hölls ett release-evenemang för under måndagskvällen. Enligt Köpenhamnspolisen sköts han med minst två skott av en okänd gärningsman efter att han lämnat lokalen. Nedim Yasar avled under tisdagen av skadorna.

Ingen känd hotbild

Till Danmarks radio säger polisen att Yasars gängkriminella förflutna utreds som ett av flera tänkbara motiv. Yasar ska tidigare ha varit utsatt för hot men enligt polisen ska det inte ha funnits någon känd hotbild mot honom under tiden för mordet.

Författaren och journalisten Marie-Louise Toksvig har skrivit Rötter – en gangsters utväg tillsammans med Nedim Yasar och säger till Sveriges radios Kulturnytt att han var ”glad, stolt och spänd” under releasekvällen.

”Tänkte inte den tanken”

– Jag fick inget intryck av att det fanns någon anledning till att han skulle vara rädd för något. Han pratade inte om att det kunde vara riskfyllt för honom. Varken han, jag eller någon annan tänkte den tanken, säger hon till Kulturnytt.

31-årige Nedim Yasar var expert och programledare i radioprogrammet Polisradio i kanalen Radio24syv och deltog ofta i den danska kriminalitetsdebatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.