Han har bannlysts från flera sociala medier och förlorat samarbeten med företag. Nu kan Kanye West portas från Australien Foto: Michael Wyke/AP/TT

Kanye West kan portas från Australien efter antisemitism

Uppdaterad
Publicerad

Kanye West kan nekas inträde i Australien på grund av sina tidigare antisemitiska uttalanden. Det beskedet kom på onsdagen från en minister i den australiska regeringen.

Enligt lokala medier planerar Kanye West, eller Ye som han kallar sig nu för tiden, en resa till Australien för att hälsa på sin flickväns familj. Men den kan komma att gå om intet, menar utbildningsministern Jason Clare. Bakgrunden ska vara de uttalanden West gjort i olika sammanhang där han uttryckt antisemitism och hyllat Hitler.

Andra har nekats

Tidigare har Australien nekat nekat visum för andra kontroversiella personer, som bland annat högernationalistiska Proud Boys-grundaren Gavin McInnes och britten David Icke som spridit konspirationsteorier.

När så utbildningsministern Jason Clare fick frågan om Kanye West skulle gå samma öde till mötes fördömde han Wests uttalanden och sade att personer som gjort liknande uttalanden hade nekats visum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.