Karate Kid

Uppdaterad
Publicerad

Regi: Harald Swarts

I rollerna: Jaden Smith, Jackie Chan, Taraji P. Henson, Wenwen Han, Rongguang Yu

Nyinspelningen av ungdomsfilmen, ”Karate Kid – Sanningens ögonblick”, från 1984, med lille pilten Jaden Smith i rollen som kung fu-utövande karateunge, får halvvarm kritik.

”Jaden Smith är en naturbegåvning, Jackie Chan får bredda sitt gamla vanliga register – och tillsammans bildar de en ganska oemotståndlig duo”, skriver Karolina Fjellborg i Aftonbladet.

Expressens Jorunn Amcoff skriver att ”Jackie Chans försupne portvakt är den största behållningen. Han kan mer än clownslåss och är bitvis ganska rörande.”

Men Hynek Pallas får fysiska men av att se slutet på filmen:

”Under finalens brutala turnering – där föräldrar stolt hejar på sina späda gladiatorer när de misshandlar varandra i slowmotion – mår jag direkt illa vid tanken på en prepubertal målgrupp i biosalongen.”.

Mårten Blomkvist däremot, har en mer försonande hållning i DN, ”en inte så upphetsande men förvånansvärt underhållande sightseeingtur genom Peking med omgivningar, med en hygglig karateshow på slutet.”

Se trailern på den officiella sajten

Betyg: 2/6 Svenska Dagbladet

Läs SvD:s recension

Betyg: 3/5 Dagens Nyheter

Läs DN:s recension

Betyg: 2/5 Expressen

Läs Expressens recension

Betyg: 3/5 Aftonbladet

Läs Aftonbladets recension

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.