Karin Pettersson efterträder Klein

Uppdaterad
Publicerad

Karin Pettersson blir ny politisk chefredaktör på Aftonbladet.

Socialdemokraternas kommunikationschef Karin Pettersson tar över efter Helle Klein som politisk chefredaktör på Aftonbladet, skriver Resumé.

– Det hade varit oerhört spännande att vara kvar som Kommunikationschef under den viktiga period för Socialdemokraterna som nu kommer. Samtidigt är rollen som politisk chefredaktör på Aftonbladet en stor utmaning för mig, med min bakgrund inom journalistiken, meddelade Pettersson sina medarbetare i ett avskedsbrev enligt tidningen.

Det var i april som Helle Klein meddelade att hon lämnar Aftonbladet. LO och Schibstedts bildade då en arbetsgrupp för att hitta en ersättare.

?Hon är en rutinerad journalist med stor kunskap om det politiska livet. Jag hälsar henne varmt välkommen till Aftonbladet, säger Gunnar Strömblad, Aftonbladets styrelseordförande och Schibstedts Sverigechef i till Resumé.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.