Katti Hoflin. Foto: TT

Katti Hoflin blir ny kulturchef i Västra Götalandsregionen

Publicerad

Katti Hoflin, i dag stadsbibliotekarie på Stadsbiblioteket i Stockholm, blir ny kulturchef i Västra Götalandsregionen.
Hon tar över efter den före detta operasångaren Staffan Rydén som går i pension vid årsskiftet.

Västra Götalandsregionen har den största regionala kulturbudgeten i Sverige och som kulturchef får Hoflin ansvar för att årligen fördela närmare 1,6 miljarder kronor i regionalt stöd och statliga medel, till 49 kommuner. 

”När jag blev erbjuden jobbet som kulturchef i Västra Götalandsregionen var det omöjligt att tacka nej. Jag går inte från ett uppdrag – jag går till Västra Götalandsregionen. Och det är med glädje och ödmjukhet jag ser fram mot att vara en del i denna dynamiska region där man verkligen förstår kulturens framträdande roll för hållbar utveckling”, säger Katti Hoflin i ett pressmeddelande.

Tidigare chef och programledare

Utöver stadsbibliotekarie är Hoflin i dag även ordförande i regeringens Läsdelegation. Tidigare har hon varit verksamhetschef för Dunkers kulturhus och Helsingborgs kulturskola och stadsmuseum. Mest känd – i alla fall för de som är uppväxta på 90-talet – är hon kanske som programledare för Bullen, Bolibompa och Nu är det NU!

Katti Hoflin tillträder sin nya tjänst den 12 februari 2018.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer